Kokoonpanot ja erikoisohjelmat

Soiva Siili orkesteri

Kuva: Jaani Föhr
Kuva: Jaani Föhr

Kyöstin ja Markuksen lisäksi Soiva Siili -orkesterissa soittavat myös

Tommi Salmela on  kahden lapsen isä, luokanopettaja ja monipuolinen pelimanni. Tommi soittaa enimmäkseen bassoa, mutta voi myös innostua viulun tai mandoliinin varteen. Kerran on nähty Tommin soittavan kenialaista harppuakin.

Rike Pietilä on Markuksen ja Tommin kanssa samaa vuosikertaa. Rikellä on neljä lasta, joista kaksi koululaista pyörii vielä kotinurkissa. Rike on äänimainosten tekijä ja musiikin moniottelija. Rike soittaa kitaroita, mutta osaa soittaa ihan mitä vaan – no ei nyt sentään säkkipilliä!

Jomppe Itkonen on melkein yhtä vanha kuin Kyösti! Jompella on kaksi aikuista lasta ja kolme lastenlasta. Rytmilliset rytinät ja siilimäiset suhinat on Jompen heiniä. Jomppe on rumpujensoiton opettaja ja ammattimuusikko.

Soiva Siili Orkesteria saa myös kysyä keikalle!

YouTube player

Vastarannan Siili

Kuva: Vesa Ranta

Vastarannan Siili on Soivan Siilin ja poppikuplettimies Jukka Takalon pehmeän piikikästä laulumusiikkianarkiaa lapsille ja aikuisille. Vastarannan Siili trio esittää laulujaan lempeästi rönsyilevällä tyylillään. Musiikkityylilajien kirjo on laaja: rockia, poppia, laulelmaa, kuplettia, bluesia, jatsia, folkia jne. Soittimia esitellään, elämää ihmetellään, kiusaamista vastustetaan ja tykkäämistä edistetään.

Vastarannan Siili on tehnyt kaksi cd-albumia. Vastarannan Siili löytyy YouTubestaFacebookista sekä Spotifysta ja muista suoratoistopalveluista. Vastarannan Siili seikkailee myös kolmella Harri Filpan piirtämällä sarjakuva-albumilla.

YouTube player

Tunteellinen siili

Upouudessa konsertissa runoilevat ja musisoi Soivan Siili -kaksikon kanssa Hiski Pajuniemi, tuo mainio muusikko ja lauluntekijä Pentti Punkin Syntymäpäivistä sekä Laulukudelmista.

Tunteellinen siili on tunnekasvatusta runomuodossa sanoin ja sävelin. Konsertissa kuullaan lauluja Soivan Siilin, Vastarannan Siilin, Pentti Punkin Syntymäpäivien ja Laulukudelmien tuotannoista, kaikille tuttujen ja ehkä uusienkin runojen rytmittämänä ja koetaan tunteiden laaja skaala yhdessä yleisön kanssa. Keskiössä on turvallinen vuorovaikutus ja lempeä läsnäolo. Konsertti on rakennettu myös se aivan pienin yleisö huomioiden, mutta toimii mainiosti myös alakoulun isommille ja samalla koko perheelle.

YouTube player

HANNUN ELÄINLAPSET

Kuva: Jaani Föhr

Hannun eläinlapset – kuvalauluja ja laulukuvia on soiva valokuvanäyttely. Mestariluontokuvaaja Hannu Hautalan eläinlapsikuvat on ripustettu suurina kangastulosteina pyörivälle pyykkitelineelle. Soivan Siilin Kyösti ja Markus laulavat kuviin säveltämiään pieniä eläinlauluja, pyörittelevät telinettä ja keräävät valokuvapyykkejä naruilta sitä mukaa kun esitys etenee. Välillä pysähdytään aivan liikkumattomana paikoilleen, kuin eläimet suojautuessaan vaaroilta, tai kuin luontokuvaaja, joka odottaa sopivaa hetkeä kuvan ottamiselle. Sitten aivan yhtäkkiä Soivan Siilin laulavat pyykkipojat intoutuvatkin villiin hölökyttelyyn ensiaskeleitaan ottavan eläinlapsen tapaan. Esityksen kaikki eläinkuvat ovat Hannu Hautalan ottamia. Hannu on myös mukana esityksessä kertojan äänenä.

Tämä esitys tukee erinomaisesti lasten myönteisen luontokuvan muodostumista ja tuo esille Hannu Hautalan upeita luontokuvia. Se jakaa oivallisesti vastikään kuolleen Hautalan jättämää luonnonkuvauksen perintöä uusille sukupolville. Hannu Hautala on Suomen tunnetuin luontokuvaaja.

Syksyllä 2021 ensiesityksensä saanutta teosta on esitetty jo yli 70 kertaa päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, kirjastoissa, asukastuvissa, kylätaloilla ja luontokeskuksissa. Osa esityksistä on saanut kiertuetukea Taikelta.

Uutisia