Hannun eläinlapsia esitetty jo 70 kertaa

Viime viikolla Soivan Siilin mainio HANNUN ELÄINLAPSET -esitys ylitti 70 esityskerran rajapyykin. Hollihaan koulun (Kokkolassa) toinen esitys 3.11. oli se seitsemäskymmenes.

Hannun eläinlapset – kuvalauluja ja laulukuvia on soiva valokuvanäyttely. Mestariluontokuvaaja Hannu Hautalan eläinlapsikuvat on ripustettu suurina kangastulosteina pyörivälle pyykkitelineelle. Soivan Siilin Kyösti ja Markus laulavat kuviin säveltämiään pieniä eläinlauluja, pyörittelevät telinettä ja keräävät valokuvapyykkejä naruilta sitä mukaa kun esitys etenee. Välillä pysähdytään aivan liikkumattomana paikoilleen, kuin eläimet suojautuessaan vaaroilta, tai kuin luontokuvaaja, joka odottaa sopivaa hetkeä kuvan ottamiselle. Sitten aivan yhtäkkiä Soivan Siilin laulavat pyykkipojat intoutuvatkin villiin hölökyttelyyn ensiaskeleitaan ottavan eläinlapsen tapaan. Esityksen kaikki eläinkuvat ovat Hannu Hautalan ottamia. Hannu on myös mukana esityksessä kertojan äänenä.

Hannun eläinlapset on Soivan Siilin jo yli 28 vuotta kestäneen, pitkän ja menestyksekkään lastenkulttuuriuran kirkkaimpia helmiä. Sen ensiesitys oli Kuusamossa Nature Photo -tapahtumassa syksyllä 2021

Uutisia